Visi dan Misi BPSDMD Provinsi Jawa Tengah

Visi :

Jawa Tengah Berdikari dan Semakin Sejahtera, (Tetap) Mboten Korupsi, Mboten Ngapusi

Misi :

1. Membangun masyarakat Jawa Tengah yang religius, toleransi, dan guyup untuk menjaga Negara Kesatuan Republik Indonesia.
  2. Memperluas informasi birokrasi melalui penguatan koordinasi dengan pemerintah Kabupaten/Kota.
  3. Mengurangi kemiskinan dan pengangguran dengan memperkuat basis ekonomi rakyat dan membuka ruang usaha baru.
  4. Menjadikan rakyat Jawa Tengah lebih sehat, lebih pintar, lebih berbudaya dan mencintai lingkungan.

Program Unggulan :
  1. Sekolah tanpa sekat; pelatihan tentang demokrasi dan pemilu, gender, antikorupsi dan magang gubernur untuk siswa SMA/SMK.
  2. Peningkatan peran rumah ibadah, faisilitas pendakwahan dan guru ngaji
  3. Reformasi birokrasi di kabupaten atau kota, sistem layananan terintegrasi.
  4. Satgas kemiskinan, bantuan desa, rumah sederhana layak huni.
  5. Obligasi daerah, kemudahan akses kredit UMKM, penguatan BUMDes dan pelatihan startup untuk wirausahawan muda.
  6. Menjaga harga komoditas dan asuransi gagal panen untuk petani serta melindungi kepentingan nelayan.
  7. Pengembangan transportasi massal, revitalisasi jalur kereta dan bandara serta pembangunan embung/irigrasi.
  8. Pembukaan kawasan industri baru dan rintisan pertanian terintegrasi.
  9. Rumah sakit tanpa dinding, sekolah gratis untuk SMAN, SMKN, SLB dan bantuan sekolah swasta, pondok pesantren madrasah dan difabel.
  10. Festival seni serta pengembangan infrastruktur olahraga, rumah kebudayaan dan kepedulian lingkungan.

…—…

Mission :

1. Build Central Java people become a religious, tolerant, and harmonious to keep the unitary state of the republic of indonesia.
  2. Expand the bureaucracy information through the strenghening of coordination with the government of the district or city.
  3. Reduce a poverty and unemployment with reinforces economic base and opens the new effort.
  4. Create Central Java people more healty, cleaver, have a certain culture and love the environment.

Flagship Program:

1. School without partition; training on democracy and elections, gender, anti-corruption and governor apprenticeship for Senior High School.
  2. Increasing the role of worship, worship facilities and teachers of Quran.
  3. Bureaucratic reform in districts or cities, integrated service systems.
  4. The poverty task force, village assistance, modest houses are habitable.
  5. Regional bonds, easy access to UMKM credit, strengthening BUMDes and startup training for young entrepreneurs.
  6. Maintain commodity prices and crop failure insurance for farmers and protect the interests of fishermen.
  7. Development of mass transportation, revitalization of railway lines and airpots and construction of embankments.
  8. Opening of new industrial areas and integrated agricultural stub.
  9. Hospitals without walls, free schools for SMAN, SMKN, SLB and assistance for Private School, Madrasah Islamic boardinghouse school and diffable.
  10. Art festivals as well as the development of sports infrastructure, cultural houses and environmental.